Bizi Facebook'tan Takip Edin
Bizi Twitter'dan Takip Edin

PİŞİRME TEKNİKLERİ

  • Lezzetli bir makarna için sürekli kaynamakta olan bol ve taze su çok önemli.
  • Makarnayı pişirirken tuz eklemeyi sakın unutmayın. Aksi takdirde, makarnanız tatsız olur ve sonradan koyacağınız tuz istediğiniz tadı vermez. Makarna, pişme esnasında sudaki tuzu absorbe eder ve daha lezzetli olur.
  • Arzu ederseniz birkaç damla zeytinyağı damlatarak makarna tanelerinin pişme esnasında birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz. Ancak unutmayın ki, bu işlem, sosun makarnaya yapışmasını engelleyebilir.
  • Eğer makarna salatası yapmak için makarna pişiriyorsanız, pişme suyunu derhal boşaltmalı ve makarnanızı soğuk suyun altında tutmalısınız. Böylece makarna daha fazla pişmeden pişme işlemi sonlamış olur.
  • Eğer aldığınız spagetti makarna tencereniz için çok büyükse bile onları kırmanıza gerek yok. Sadece kaynayan suya koyun ve yumuşadıkça tamamını tencerenin içine sokun.
  • İçinde sebze, mantar ve et çeşitleri bulunan sosları, boru ya da spiral şeklindeki makarnalarla sunabilirsiniz. Böylece bu malzemeler, makarnanın boşluklarına girer ve sosun lezzetinin yayılması kolaylaşır.
  • Şehriyenin de bir makarna çeşidi olduğunu düşünürsek, tel şehriye, arpa şehriye, yıldız şehriye gibi çeşitler, daha çok çorbalar için uygundur. Ancak isterseniz onları da makarna gibi pişirip yiyebilirsiniz. Makarnanın şehriye adıyla bildiğimiz çeşidi, İtalya’da pirinçten esinlenilerek ortaya çıkmış. Sofralarda pirincin eksikliğini gidermek amacıyla yerleşmiş bir makarna çeşidi.